úterý, 03 prosinec 2013 20:24

Představujeme: Raspber - Dancefloor proud lámaných beatu

Written by  Tz

Jiří Malinka aka Raspber je 22-letý hudební producent a deejay z Kopřivnice u Nového Jičína, pocházející z nové mladé generace drumandbassových a dubstep producentů. Svou hudební cestu si zvolil již před 8mi lety, kdy pod stejným pseudonynem vydával electro - housové tracky. Tyto tracky byly ve své době velice oblíbené i tak se však Jirka rozhodl opustit housovou scénu a vyrazil na dráhu lámaných beatů, kde i nadále lze v jeho tracích slyšet vliv z taneční scény.

Ikdyž se Jirka věnuje hudbě již mnoho let, první výrazné prosazování na scéně přichází teprve od roku 2012, kdy Raspber vydává první drumandbassové EP s úspěšným trackam „Stand By“ a v téže roce vítězí v Local Hit Point rádia Kiss s trackam „Reverse Life“.

 

Tento rok Jirka vydává druhé své EP „Red Planet“, které se stává velmi oblíbené pro jeho tanečnější koncepci a tracky jako „Scary Monster“, „Wonder“ či „Best of Numbers“ z tohoto releasu se objevují v mixech mnoha djs či rádiových show po celém světě. Ikdyž se Raspber věnuje především tanečnější sféře drumandbassu, objevíte od něj také tvrdší neurofunkové tracky což dokazuje jeho poslední EP „Dark Poem“, které obsahuje především remixy od českých producentů na Raspberův free track „Dark Poem“ supportovaným serverem drumnbass.net.

 

Mezi dvě věci, které Jirka považuje za zlomové bylo přijetí do STU:bass drumandbassové crew, kde se poprvé dostal na drumandbassové párty, do rádio show Fatal teror rádia Helax a naučil se zde mnoho věcí, když si rozšířil obzory ve světě lámaných beatů. Další byla určitě přijetí do produkční skupiny STAGE BOX, kde Jirka získal producentské zázemí a prostor nezbytný pro producentský život a další cenné zkušenosti v oblasti pořádaní hudebních akcí apod.

 

V současné době se podílí na organizování pravidelného drumandbassového večírku Tetris a připravuje nové velké album pro nový český dnb label Frogs On Acid producenta a deejaye Bia pro rok 2014. Nové album bude mít zbrusu nový sound a mnoho lidí bude možná příjemně překvapeno, jakým směrem se Jirka vydal. V blízké době by měl vyjít remix pro německého producenta Boxwella na Histeria records a stále se připravuje nový electronický projekt The DinoBones, který založil se svým bratrem a jehož první release můžete čekat v průběhu příštího roku. 

 

 

 



 

Soundcloud:


 

 

 

Read 4164 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory