úterý, 14 květen 2013 16:31

Ford Mustang „X-1“ a Dodge Challenger „Vapor“ Featured

Written by 

Američtí tuneři pod jménem Galpin Auto Sports vytvořili na zakázku pro U. S. Air Force dvě upravené auta. Tyto auta budou sloužit k nalákání nových rekrutů do armády. První z vozů je Ford Mustang v matné bílé barvě. Interiér je udělaný podle kokpitu ve stíhačkách. Řidičovo sedadlo je umístěno uprostřed auta a je kopií vystřelovacího sedadla.

Pedály jsou umístěny na pravé straně od středového panelu ve kterém je umístěna páka, která imituje volant, pravý volant se po nastartování „vynoří“ ze středového panelu. Čelní sklo je na výšku o něco menší a usekává tak prostor k dívání se na cestu, kvůli dodatečným monitorům kvůli nočnímu a termálnímu vidění, ale koho to zajímá? V autě je použit motor o obsahu 4,6 litrů a výkonem stoupajícím až k 500HP. Dveře jsou otevírány vertikálně (podobně jako v Lamborghini) aby dodaly autu větši podobnost ke stíhačce.

 
 

Dodge Vapor je udělaný na principu neviditelného letounu. Výfuk je upraven tak, aby auto nebylo téměř slyšet, ale řidič může otevřít klapky k vytvoření překvapujícího a dechberoucího agresivního zvuku. Vapor je vybaven biometrickým snímačem který dává přístup jenom určitým řidičům. Uvnitř auta je použito HUD rozhrání (head-up-display), co to znamená? Určité informace jsou z palubové desky promítány přímo na čelní sklo, nemusíme se tak dívat na palubovku, v případě tohoto auta je na sklo promítáná termovize. Jestliž není zrovna poblíž auta řidič(ka) může stále auto ovládat přes dálkové ovládání UAV (Unnamed Aerial Vehicle). Auto se tak stává přístupným odkudkoliv pomocí internetu.

 



Read 5209 times Last modified on pondělí, 23 září 2013 14:23
David Mateřánka

Moje největší záliba je fotografování, na portál beatlife.cz budu přispívat fotoreporty z akci, kterých se zúčastním a psát info o různých a nadcházejících akcích. A nejčastěji budu přispívat do katagorie lifestyle.

More in this category: Trochu netradiční McLaren »
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory