úterý, 26 únor 2013 12:13

Friction, jeden z nejlepších drumandbassových DJs navštíví 15.3 ROXY Featured

Written by  TZ

Dva týdny po Shadowboxu s Danny Byrdem a Dynamite MC (1. 3.) se v ROXY můžeme těšit na další hvězdný d'n'b import z Albionu! V pátek 15. 3. totiž do Dlouhé 33 dorazí jeden z technicky nejzdatnějších d'n'b DJs pod sluncem, hvězda (a majitel) labelu Shogun Audio - Friction, kterého na podiu doplní jeho dvorní MC Linguistics!

Krýt záda jim budou domácí DJs M4Y4, Akira a Ghonzales. Druhá, převážně rovná stage, kde zahrají DJs Kan-Jacca, Halbax, Zwooky, Deadly Perverz a Lolla, se pak ponese v duchu oslav šestých narozenin serveru Sety.cz. Friction, který chystá hodně atraktivní show, během níž bude hrát za čtyř playerů, po právu patří díky svým skillz do absolutní špičky světového drumandbassu, což ostatně potvrzuje i fakt, že je mnohými považován za lepšího DJe než je sám velký Andy C.

Brightonský rodák, který na scénu vtrhl s dravostí sobě vlastní na začátku druhého tisíciletí, posbíral za poslední desetiletí celou řadu prestižních ocenění včetně toho, že byl v rámci Drum & Bass Arena Awards uveden v roce 2011 do D&B Hall Of Fame. Není se tedy čemu divit, že jméno Firction najdete v katalogu takových labelů jako Renegade Hardware, Hospital nebo Metalheadz, pravým "domovem" mu je ale jeho vlastní label Shogun Audio, který založil v roce 2004 a během následujícíh let se z něj stala jedna z nejdůležitějších značek na světové d'n'b scéně, kam exkluzivně upsal taková jména jako jsou Alix Perez, Rockwell, Spectrasoul, Icicle, The Prototypes nebo nově novozélandského Dose.

Frictionova obrovská technická zdatnost a svým způsobem poměrně ostrý styl hraní, neustále stoupající věhlas jeho labelu Shogun Audio, stejně jako hraní po celém světě - to všechno jsou faktory, které mu přinášejí obrovský komerční úspěch. Nic to ale nemění na tom, že zůstává stále nohama pevně na zemi, ke všemu přistupuje s velkou pokorou a neustále na sobě tvrdě maká. "Odměnou" za jeho um i přístup se mu mimo jiné v loňském roce stalo angažmá v britském BBC Radio 1, kde se stal novou tváří tamější d'n'b show. Masivní podpory se ale samozřejmě dostává i všem jeho releasům a mixům. Jeho mix alba Next Level Breaks jsou už doslova legendární a třeba jeho loňský nový singl Led Astray, který vysoce cenili lidi jako Zane Lowe, Annie Mac, Mistajam nebo Fearne Cotton, se udržel v playlistu britského Radio 1 celých šest týdnů.

Není se tak čemu divit, že kdekoli Friction hraje, patří mu zaslouženě obrovská pozornost, kterou dokáže velmi dobře zúročit. A jiné to nebude ani 15. 3. v ROXY, kde ho doplní jeho dvorní MC Linguistcs a kdoví, možná dojde i na nějaké věci z Frictionova chystaného a jak jinak než veleočekváného albového debutu. Jak již bylo naznačeno v úvodu, druhá stage se pak ponese v duchu oslav šestých narozenin serveru Sety.cz. Ten byl spuštěn v březnu roku 2007 s cílem vytvořit rozcestník, kde se budou střetávat DJové, posluchači, návštěvníci akcí a vůbec celá veřejnost, točící se kolem parties. Sety.cz navštívilo přes 3 miliony lidí, kteří stáhli stovky terabytů dat a poslechli desetitisíce hodin vložených setů. Sety.cz ale nejsou jen největší Česko-Slovenskou databází dj setů, ale i seskupení, které vždy podporovalo, podporuje a bude podporovat taneční scénu a kulturní cvrkot, což ostatně dokazují i proslulé oslavy jejich narozenin, které tentorkát vyšperkují svou účastí DJs Kan-Jacca, Halbax, Zwooky, Deadly Perverz a Lolla.

Start: 22:00

Do 23:00 150 czk, poté 200 czk

 




Friction: http://www.thisisfriction.com/
Shogun Audio: http://www.shogunaudio.com/
Sety.cz: http://mp3.sety.cz/
FB Event: http://www.facebook.com/events/588254264535802/
ROXY: http://roxy.cz/





přečteno: {hits}1884{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory