neděle, 18 březen 2012 18:55

Rozhovor s LB o jeho budoucím mixtapeu a videoklipu! Featured

Written by  D-Toc

LB, undergroundovej MC a člen Otherside Click, během své kariéry toho zvládl hodně... spoustu mixtapeů (Solo i se svým parťákem Tigem), vystoupení jak v klubech tak i mimo ně a nyní nám přináší čerstvé informace, které se týkají jeho chystaného mixtapeu a především videoklipu!

Čus, spousta lidí v undergroundu tě může znát z různých vystoupení, ale i z tracků, které jsou dostupné například skrze tvůj YouTube kanál...ale je tu další hromada lidí, co je zvědavá na to kdo jsi. Takže co by si o sobě nám a všem čtenářům beatlife.cz řekl?
Zdravim, sem 21letej pražák, pro kterýho neni rap jenom hobby a pořád na sobě tvrdě pracuje...K hudbě jako takový sem se dostal už jako dítě přes uměleckou školu, takže sem k ní měl dycky hodně blízko. Mimo rapu se snažim využívat i zpěv. Jsem členem labelu Otherside Click a momentálně dávám dohromady novej mixtape. Jinak kromě hudby miluju sport, holky, internet, dobrý pití, svoje lidi...ujíždim na hadry a sem tak trochu magor ))

Nedávno mohli tvý fanoušci a posluchači zpozorovat něco, co prozatím u tebe nebylo zvykem. Jak si došel k nápadu natočit videoklip? Kdy a kde se natáčel?
Chtěl sem udělat klip už dlouho, většinu na to ale nebyl dostatek času...nápad musel prostě povinně přijít, chtěl sem si taky stoupnout před kameru a "ukázat se". Natáčel se letos v únoru, tenkrát jak byly ty slušný mrazy, hlavně venku poblíž mýho bydliště - Hloubětín, Čerňák, Kyje apod.

A o čem bude ten videoklip, na jakej track? Kdo se vůbec všechno podílel na realizaci takového videoklipu?
Je to na track Vraťte se, co sem nahrál už v r. 2010. Track se objeví mimochodem i na mixtapu, stačí si už teď poslechnout, abys zjistil o co kráčí...a klip je v podstatě hodně nízkorozpočtová věc, 2 až 3 lidi, kamera, hudba z telefonu, občas nějaká ta "rekvizita" a natáčecí lokality. Hodně mi s tim pomohli a pomáhaj hlavně D-Toc a Nara, patří jim velkej dík.

No a kdy že to bude venku?
Byla s tim spousta práce a pořád je, ale vypadá to, že venku by to mohlo bejt ke konci dubna. Neoficiální datum 22.4.2012, ale nechci nic slibovat ))

Už si nakousnul, že chystáš mixtape, tak rovnou řekni všechno,.. jak se bude mixtape jmenovat?
Chystám chystám, jeho název bude Triple S.

A asi neřekneš, proč se tak jmenuje, co?
Heh, řeknu jenom to, že pude skutečně o 3 "S", 3 pilíře, který u mě hrajou hlavní roli a tim pádem i v mixtapu. Nechte se překvapit...

No a kdy se mixtapeu dočkáme?
Opět se nechci zatim vázat žádnym slibovanym deadlinem, hodně si na tom dávám záležet...řekněmě, že letos v létě to vypustim...červen/červenec, to je reálný.

To zní zajímavě, ale zapoměli jsme na důležité detaily... co od tvýho mixtapeu můžeme očekávat? Kolik bude mít stop, v jakém duchu budou?
No, na Triple S pracuju už dlouho a ještě to chvíli potrvá, snažim se dostat na úplně jinou úroveň, než na který mě mohli lidi slyšet v minulejch projektech...Miluju experimentování, ale ten kdo mou tvorbu zná, tak určitě nezapochybuje o tom, že tohle sem klasickej já...ale novej JÁ, s novejma zážitkama, poznatkama a pohledem na svět. Kdyby se nic neměnilo, neměl bych o čem psát )). Jak sem řek, ponese se to v duchu těch tří "S", stop plánuju 15-20, sám to furt nemám spočítaný...

No a co takový hosté a produkce, bez které by to nešlo?
Hosti i produkce, obojí můžete čekat převážně z dílny Otherside Click. Mixtape jedu hlavně na sebe, i když bez hostů se samozřejmě neobejde...bude to převážně z OC, ale už teď můžu říct, že tam přece jen bude nejedno překvapení a to jak co se týče hosta, tak i produkce. Neřeknu víc než to, že se podiváme za oceán ;)

Tak a teď trochu od boku, jaký máš názor na českou hip-hopovou scénu, jak mainstream tak i underground?
Mainstream nebo under, cenim v podstatě každýho když v něm slyšim originál, že se něčim odlišuje a nenechá si to sebrat, ňákej novej faktor...víš co, těžko se to popisuje. V dnešní době neni snadný si najít vlastní cestu...takový ty "malý děti", co si jedou trendy a podstata rapu je pro ně dost jiná než by měla bejt, ty fakt nemusim, ale i to je dnešní doba...Obecně si českou scénu rád poslechnu, mám pár oblíbenejch lidí, ale třeba za posledních pár let sem víc přičichnul k SK...anebo teda samozřejmě k zámoří, o tom žádná.

Co ty a freestyle?
Freestyle...ten je u mě v takovym malym zárodku. Osobně ho nedělám, i když se ho snažim aspoň trochu pilovat. Jako posluchače mě baví, byl sem na párkrát na battlu, dokonce sem měl možnost poznat osobně pár našich dobrej freestylerů. Člověk musí bejt bezpochyby nadanej a trénovanej aby to moh dělat, což obdivuju. Obšas ho sám zkusim, neni to nic extra, ale zkoušet budu pořád, doufám že do budoucna z toho aspoň něco chytim...

Jinak ohledně vystupování, zažil si něco význameného, na co nezapomeneš? Ať už nějaký epochální zážitek, či trapas nebo jiný epic fail?
Vystupuju většinou s mym parťákem Tigem v rámci naší TL show a každej koncert byl svym způsobem významnej a rozhodně na něj nezapomenu...sou to většinou pražský kluby, ale podival sem se např. i na mimoměstský fesťáky nebo sem vystoupil na jedný vyhlášený taneční soutěži s celkem slušnou návštěvou ve sportovní hale, to bylo velký...Jinak ňákej trapas, no krom toho že sem vylez jednou na stage v ponožkách mě teď zrovna nic nenapadá, sorry ))

Kde tě jinak lidé na internetu mohou nalézt?
Internet hodně využívám k propagaci apod. takže se určitě něco najde, např.:
www.facebook.com/LB.fanpage
www.twitter.com/LB_theMUSiC
www.youtube.com/user/TVlilboy
www.soundcloud.com/lb.official

Blíží se konec smršti otázek, takže je tu něco, co bys chtěl sdělit všem tvým fanouškům, posluchačům, ale především čtenářům beatlife.cz?
Každopádně díky za poskytnutí rozhovoru a díky moc všem, který dočetli až sem! Doufám že si ke mně najdete cestu a mrknete na klip, poslechnete mixtape atd...vážim si každý maličkosti, ale pamatuj, nestačí mě slyšet, musíš poslouchat! Zdraví vás LB a pokud je pro vás hudba všim, ste mý lidi ))

přečteno: {hits}1390{/hits} krát

Read 7156 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory