úterý, 05 únor 2013 16:48

Rozhovor: beatboxový talent MARTEZ

Written by  Erick

Talentovaný beatboxer Martez odprezentoval v týchto dňoch svoj nový beatboxový klip "what u waitin for". Aj o tom ako sa točil tento klip sa dočítaš nižšie v krátkom rozhovore.

Nazdarek Martez, na začiatku ti dám priestor predstaviť sa.
Zdravím všechny čtenáře beatlife a také fans beatboxu. Moje jméno je MARTEZ a jsem beatboxer, je mi 20 let a žiju v Uherskem Hradišti a hudba mě táhne už od mých 9 let, v té době jsem hral na kytaru , ale postupem času se dostavám k beatboxu, prišel s tím můj bratr Gasta, tehdy jsem nechápal co vlastně dělá ale líbilo se mi to a tak jsem se od té doby vydal na tuto cestu a prskám si už 9 let. Dostávám se na hodně velké koncerty (hip hopové) po SK a ČR, ale spíš na sk, prošel jsem si i s kapelou shopa crew československo ma talent, byl v rádiu EUROPA 2 a poslední dobou mám pocit, že se beatbox probouzí ,což je uplně super a věřím v to, že se tento patý element hip hopu na Sk a Cr scéně dostane do správné pozice ....tak aby o něm vědělo víc lidí protože kdo dělá beatbox toho uctívám.

Vtýchto dňoch môžme vidieť tvoj čerstvý beatbox klip what you waitin for...ako dlho si na nom makal a kde sa klip točil?
heh .. ta otázka jak dlouho mě dostala. Toto proběhlo strašně rychle, nejprve jsem minulý týden byl nahrát beatbox looping ,ale haluz je to, že beat "what you waitin for" je čístý freestyle, bavili jsme se s cremem co dnes nahrajem ,, tak jsme nahráli freestyle,, ale už je to tam má tvorba ,, beat byl hotový za 2 hodiny ,, druhý den jsme točili a taky freestyle. Můj kamarad co mě teď vozí na koncerty a taky kameruje, Marek, jsme jeli kolem takého majáku a že tady natočíme naké záběry ..byl to dobrý nápad, po té jsme se vydali do skate parku ve Veselí nad Moravou a chtěli jsme naké graffity pozadí, ale v tom tam byli 3 talentovaní kluci tak 13 a14 roků a strašně dobře jezdili na kole a koloběžce ,, nabídl jsem jim jestli nechtěj jít do klipu ,,oni šli, takže clip jsem v ten den s mistrem Melonem sestříhal a trvalo to celé 2 dny.

Rešpekt odomna :) a čo plány do budúcna?? chystáš nejaké projekty či spolupráce?
Tak určitě ,, beatbox mě poslední dobou tak nakopává, že teď co nejdřív vytáhnu eso z rukávu, ale než příjde toto překvapko ,, tak určitě už teď plánuju další klip ,,který už by mohl být do 14 dnů hotový ,, přemýšlel jsem i o beatboxovem albu, ale ještě počkam. Spolupráce, určitě chci vymyslet něco s talentovaným tanečníkem M-SIS a též bych chtěl i s kluka z Phantoms crew ,, naký klipek jak já prskám a oni dance,, dále bych chtěl určitě naké spolupráce s hiphopovou scénou na sk, chci je tam vyhecovat už k tomu abych dal beatbox a oni zarepovali ,např KALI a PETER PANN, s kterým jsem projel dost koncertu na jejich tour kalesnikov, dále s KAJEM , ale hlavní spolupráce v co nejbližší době bude LOOPSTATION ,, a také příjde i další nástroj, nechte se překvapit.

Okej.teraz trochu otázka na telo :) videl si klip beatsolčy-new level?? aký máš na tento projekt názor??
hehe čekal jsem to ,,říkám, uznávám beatbox! tento kluk dostal strašně velikou šanci to vytáhnout rychle nahoru ,,ale to, jakou reklamu tomu klipu dělali měsíc nebo dva ja nevím ani ,, jsem stihl natočit 2 klipy a NEW LEVEL jako první klip? spíš asi zaspali dobu, ale jsem rád, že jeho to baví jako mě a přeju mu hodně stěstí ,,a těším se, až se potkáme někde na koncertě :)

Ak by si dostal ponuku natočit klip v spolupráci s podobně velkou společností, prijal by si to ??
asi určitě ano, ono sám ten beatbox nahoru nedostanu nebudu si nic nalhávat, ale je to o tom, aby si tě někdo všiml a trošku tě nakopl ,je to menšinový žánr a není tak znamý a uznávaný a třeba ho rozvíjet dál mezi lidi, např. v Německu funguje moc, taktéž v Anglii a dalších zemích. Určitě momentálně du po tom dosáhnout svého cíle a nezastavovat.. a chci se dostat s beatboxem strašně vysoko . Nebudu zklamaný když to nevýjde, ale když člověk něco chce, vždy toho dosahne.

Vidím že máš odhodlanie a preto aj ja rád podporím...a máš nejaký konkrétny ciel?? niečo velké čo by si chcel dosiahnuť??
Jasně, už jsem měl na jazyku a zmínil jsem, že jsem hrál na kytaru a míním ji teď spojit s loopstationem a ještě k tomu zpěv. Vzorem mi je např. PETEBOX z Anglie .. velký člověk to je .. toto je taký můj největší cíl v této době a chci, aby mi aspoň zkusil někdo pomoct vytáhnout beatbox trochu hore !:) protože není tolik beatboxerů, co se hned chytnou, to musí pro to člověk dělat moc moc a věřit v to.

Teraz trochu zmením tému...čo ty a súťaže?? skúšaš štastie aj touto cestou??
Ještě 3 měsíce zpět jsem byl v kapele shopa beatbox crew, zúčastnili jsme se soutěže československo má talent .. myslel jsem též, že to pak bude jednoudužší, ale není tak, proto musí člověk dělat určitě víc, bylo mě možno tam vidět, ale jména jednotlivých beatboxeru se nezmiňovala, čili jel jsem za kapelu a momentálně jedu sólo dráhu a začíná se mi v tom dařit víc a víc ....tak uvidíme, ale soutěže nejsou od věci .. no ale skončí soutěž a o tobě neví vůbec nidko, prostě musíš hned nastoupit a dávat dál a ne čekat, že se někdo ozve.

Okej.týmto by som ti chcel podakovat v mene tímu beatlife.cz za krátky rozhovor a dávam ti priestor na odkaz pre fanúšikov... prípadne ak máš na pláne nejaké akcie spomen aj tie.
Ano koncertů začíná přibývat víc a víc, jezdím i na velké koncerty. Velký bude např. 8.2 v Košicich, v ten den jsem i v clubu sIRIUS Brezno. Vše o mě najdete na mojem fanpage, na koniec ešte dve videopozvánky na najbližšie akcie



přečteno: {hits}1850{/hits} krát

Read 6285 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory