úterý, 16 duben 2013 20:32

Rozhovor s členem Afect Label, Afectoo

Written by  D-Toc

Afectoo je pro mnohé neznámé, ale přesto zajímavé jméno. Mladý rapper a producent, kterého si lidé řadí do undergroundu má mnohé, co může nabídnout.

Ahoj, díky za tvůj čas! Spoustě lidí jsi známým jménem a ví co děláš, ale pro jistotu... Kdo jsi a co že teda děláš?
Ahoj, jmenuji se Afectoo a dělám spoustu věcí. Hlavní co dělám je asi rap a beats. Dále se učím postupně mix & mastering atd. Snažím se být univerzální. Teď zrovna se asi nejvíce věnuji beatům asi mám takové období.

A hele, asi jako u každýho, koho se ptám... jak ses vůbec k rapu a k beats dostal?
No rap začal celkem jednoduše, nebudu tu psát jak jsem támdle nahrával na kazety a podobný věci. Začal jsem na škole v prváku rok 2007 na intru přes kamaráda u kterého jsem to slyšel. Tímto zdravím Scoriona. No, slyšel jsem to, bavilo mě to a chtěl jsem to zkusit. Beaty jsem začínal dělat rok po tom, když jsem objevil FL Studio 6 a opravdu mě to fascinovalo. Ze začátku to byly samozřejmě jen kravinky ale bavilo mě to a postupem času jsem se dostal úplně jinam za což děkuji jak sobě taky lidem okolo mě.

No a co se ti zatím povedlo, ať ohledně rapu nebo beatmakingu? Je tu něco, s čím by ses chtěl pochlubit?
No abych řekl pravdu není toho moc spíše se mi povedly věci mimo muziku.

No a co tvoje budoucí plány? Budeš v nejbližší době něco vydávat?
No v nejbližší době to asi nebude ale chci vydat beattape který nese název "New day" pojmout to pozitivně protože co si budeme povídat už mám dost toho že chytám z muziky depku. Jasně, někdy je to dobrý ale né pořád. Chci aby lidi byli po poslechu pozitivní aby se usmáli a řekli si "ty vole je novej den, super den, tak jdeme něco dělat" Ale tape je zatím ve fázi jednání a hlavně toho musím mraky složit aby si interpret vždy vybral.

A máš nějaký sen, kterého by si chtěl dosáhnout?
Vím, že říct že žiju svůj sen je trochu klišé ale já to opravdu tak mám. Moje hudba je můj koníček ale můj život je design a jsem rád že se tím živím a mám vše co chci. Samozřejmě ty menší sny se snažím stále dotahnout ale ten hlavní už žiju což jsem moc rád.

Málem jsem zapoměl, nedávno jsme mohli prostřednictvím webu www.dwd.cz dozvědět o tom, že si byl pořadatelem Rap Contestu od Afect Entertainment? O co šlo? Pořádal by si znova takový contest?
No za dob kdy jsem začínal jeli contesty hrozně moc byla to sranda, byl to boj, ale teď se to úplně vytratilo kromě tedy Shakk contestů. Asi bych to nepořádal znovu protože odezva byla minimální a proč vkládat tedy snahu do něčeho a někoho který nemá absolutně chuť si zasoutěžit a ukázat že je dobrý. Nevím proč se tohle tady děje až na pár výjmek sedí na zadku a čekají že to všechno příde samo nebo co.

Co ty a koncertování? Jaký máš názor na koncerty a koncertování v čechách?
Samozřejmě rád dělám shows buď s naším labelem nebo samostatně s J-Deem. Jsme magoři rádi bavíme lidi a lidi baví nás a to je hlavní. Ale stejně se zatím snažíme dostat kvalitu všeho na správnou míru protože jít si domlouvat tour když to stojí za prd tak to prostě nejde. Takže až ucítíme že konečně máme ten HIT který je dnes opravdu potřeba tak to pojede vše jinak.

Jsi za dobře s módním trendem "Swag"?
Opravdu nevím to slovo mě přímo "sralo" od začátku. jak se oblíkám já to asi neposoudím ale myslím že dobře. Nehraju si na nic jsem prostě kluk a mám rád hezký hadry ale že bych byl odvařený z každého nového trendu a musel to za každou cenu mít, to ty prachy radši investuju lépe. Samozřejmě nic proti nikomu kdo si tohle jede nemám, je to každého záležitost a do toho já nemám právo mluvit, ale určitě bych občas řekl jen "soudnost".

A jak vnímáš českou hip-hopovou scénu, jak underground tak mainstream? Máš ty sám nějaké oblíbence?
Ano jasně, oblibenci jsou asi L.D a Fosco Alma z MAAT kteří si myslím že na to jakou fakt kvalitní muziku dělají jsou tady brutálně nedoceněný a taky mě ted poslední dobou hodně baví Renne Dang a Phoenix. Třeba v beatech mě nejvíc asi baví momentálně Konex a Maměn (tímto zdravím Maměna).

Když by si tě chtěli najít, tak kde tě najdou?
Takže můžete mě sledovat buď na www.facebook.com/afectoo nebo www.soundcloud.com/malejfolpi a sledujte hlavně i náš YT kanál http://www.youtube.com/user/AfectTV kde je právě k poslechnu J-Deeho mixtape s názvem "2602" a je to bomba.

Mockrát díky za čas a než to zabalíme, je tu ještě něco, co by si chtěl sdělit, ať už fanouškům (starým i novým) nebo rodině či tak?
Určitě neposlouchat kolenem a hlavně chodtě na shows to je jedno komu. Podporujte všechny, kdo vás baví a poslouchejte AFECTLBL.

přečteno: {hits}1954{/hits} krát

Read 5310 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory