pondělí, 27 květen 2013 10:37

Rozhovor: Empatik

Written by 

Je to přesně týden, co se mi podařilo na rozhovor „ulovit“ Weneta, a tento týden se mi povedlo nalákat dalšího člověka.

Ahoj, na začátek by bylo dobré, aby ses stručně představil. Myslím, že existují osoby, které o tobě ještě neslyšely.
Zdravím Vás. V prvom rade chcem poďakovať každému, kto tento rozhovor pozrel, vážim si, že portál ako Vy dávate šancu aj mladšej generácií, čo je dnes podľa mňa v dnešnej dobe dôležité. Moje umelecké meno je „Empatik“' odvodené od slova Empatia, súdržnosti-pochopenia. Pár týždňov som už plnoletý a žijem (prežívam) na Slovensku.

I další otázka bude vcelku klasická. Jak ses dostal k hip hopu? A kdy ses poprvé dostal za majk?
Asi pred štyrmi rokmi som napísal svoj prvý text (spomínam to aj v druhej slohe v mojom novom videoklipe). Hneď som to šiel aj nahrať, nebolo to samozrejme dobré, ale skúsenosti v živote nás vedú za cieľom.

Tvoje jméno jsem potkal už před nějakou dobou, jelikož sem Anti – Illuminát a ty si založil skupinu pro takové lidi, jako jsem já. Dnes má už skupina přes 37 tisíc lajků. Asi to svědčí o trendu, že už se lidi pomalu začínají o Illuminátech informovat. Podle ostatních lidí je to jen konspirace. Rád bych se tě tedy zeptal. Co lidi a Illumináti myslíš, že máme šanci se jich nějak zbavit, když jsou čím dál více viditelnější?
Chyba v ľuďoch je taká, že keď sa ''Illuminati'' na slovensku začali prebúdzať ako trend, každý si myslel a veľká časť ľudí si doteraz myslí, že Illuminati sú interpreti, herci, hudobníci. Bohužiaľ viac ako to, že v nejakom videoklipe ukážu pyramídu, alebo oko je fakt, že za oponou sa dejú tisíc-krát špinavejšie veci a keby mám zachádzať do detailov, tak by som tu spomenul pár vecí, ako napr. NWO, Monsanto, chemtrails, čipovanie ľudí, manipulácia, sledovanie a mnoho ďalśích. Ľudia si to neuvedomujú, alebo skôr uvedomiť si to nechcú, pretože sú šťastní. Nie nadarmo hovorím, že čím viac viem, tým viac som smutný. A aj preto som takúto stránku založil, ukázať ľuďom informácie, nielen z druhej strany mince, ako napr. v TV/rádiách.

Nepřímý odkaz na Illumináty je i v tvé muzice. Ve svých textech apeluješ na člověka, aby přemýšlel sám nad sebou. Já osobně, mám rad texty, nad kterými se musím zamyslet. Je tvůj cíl probrat lidi z temnoty mysli?
Sú dve dôležité veci, pokiaľ človek chce robiť hudbu a ľuďom niečo dať. Tou prvou vecou je robiť tú hudbu a písať texty od srdca. Nie od bitia toho orgánu, ale od toho vnútorného srdce. Vžiť sa do dnešnej situácie a písať to v mene davu, ktorý je prebudený. Druhá vec je ľuďom ukázať smer. Aspoň ich naviesť na ako-takú cestu stať sa uvedomelejším, aby ten človek, ktorý to počúva naozaj naslúchal hudbe a správne ju chápal, zas-od srdca.

Zůstaneme ještě teď chvilku u tvého Youtube. Máš strašné rozdíly ve sledovanosti videa. Např. Klip – Venované hudbe má za tři dny skoro 7 000 zhlédnutí. A Song Výpovedná hodnota má cca. 1 000 na tvém Youtube už měsíc. Myslíš si, že hodně udělá ten videoklip nebo jak si to vysvětluješ?
Čakal som, že Výpovedná hodnota nebude mať ani toľko, koľko má. Snažil som sa chystané CD robiť ''rôznomerné'' a to tak, že prvý song Priznajme si chyby je robený na štýl s dávkou opisu reality, priznávanie si chýb. Úsmev na tvári je pozitívne naladená vec s jemným nádychom. Romantická záležitosť s Parazitom je na štýl romantiky (nerobím takéto veci, ale moje prvé CD som chcel spraviť s veľa možnosťami vypočutia ). Obyčajný ( na čo je aj videoklip ) je zas song, pri ktorom sa človek zamyslí, popremýšľa a ďalšie tracky na CD sa budem snažiť spraviť zas inak. Výpovedná hodnota - tento som robil na štýl, kde nieje žiadna zaláskovaná, ani osviecovaná téma, chcel som to robiť, ako výpovedný track s výpovedným textom a flowom (čo neviem, či sa mi podarilo). Každopádne som s tým songom spokojný a som rád, že na mixtape bude.

Teď se posuneme o maličký krok vedle. Budeme vycházet z čísel tvého Youtube. Když jdeš po ulici ve tvém městě a narazíš na nějaké spíše náctileté posluchače, říkají: „Joo to je Empatik toho znám!“ a běží si pro autogram? Nebo seš spíše takový skrytý talent ve tvém okolí? Respektive stala se ti už někdy podobná záležitost?
Pár-krát sa mi stala taká vec. Cenil som, keď mi doma zazvonili baby, že chcú fotku, to bolo zlaté. Týmto ich zdravím Čo sa týka nejakých podpisov, fotiek. Ja osobne hudbu nerobím, aby som mal nejakých fanúšikov. Mne stačí, ak si človek vypočuje moju hudbu, zoberie si z nej to, čo mu chutí (ak mu nechutí nič, tak nech si to skúsi osoliť), proste ako vravím, som rád, ak niekomu moja hudba niečo dá. Aspoň nadhľad, alebo smer cesty :)

Příští měsíc chystáš vydávat mixtape – „ Priznajme si chyby“. Jak seš na tom? Máš už věci hotové, nebo ještě hodláš dotáčet? Zkus naladit naše čtenáře na tvoji již brzo přicházející novinku.
Mixtape robím tuším od novembra (každý mesiac jeden song) - už s dvomi videoklipmi a budúci mesiac ( 28.6) vydávam CD. Spoločne aj s klipom. To už bude zároveň posledná novinka.

Co si slibuješ od mixtapu? Dá se v celku předpokládat, že přibude počet tvých posluchačů. Plánuješ i nějaký koncert či křest?
Nerobím si ilúzie, ale mojim snom je posunúť myšlienku textu medzi čo najviac ľudí. Áno, krst určite niekde plánujem.

Ještě jedna otázka ke koncertům. Můžou tě lidi v nejbližší době někde slyšet?
Zatiaľ nie, nechcem pred CD nič riešiť. Po CD určite nejakú mini-tour by som chcel dať rád.

Teď to vezmeme trochu ze široka. Jakou hudbu posloucháš? Posloucháš spíše CZ/SK scénu nebo zahraniční?
Zo začiatku som počúval iba slovenskú scénu (kvôli inšpirácií a tak), neskôr českú, cením dosť Resta a Revoltu, v poslednom čase si idem zo zahraničia Ace Hooda, Rick Rossa, Macklemora.

Před rozhovorem si psal, že si jdeš pustit muziku. Co teď jedeš?
Haha

 

Jaký je podle tebe hlavní rozdíl v tom, co se dělá v našich zemích a jinde?
Že tam je to dobré a tu sa to snažia kopírovať. A poväčšine zle.

Tvoje top 3 alba?
Zo slovenska H16 - Čísla nepustia
Česko: Rest & DJ Fatte - Premiéra
A zo zahraničia The Eminem Show - album

Kde tě lidi můžou najít, když o tebe budou mít zájem po tomhle rozhovoru?
Buď na mojom osobnom profile ( Empatik Morato Watson) alebo na fanpage, hocikde odpíšem na čokoľvek rád :)

Rád bych ti poděkoval za to, že sis na mě udělal čas a nechal ses vyrušit z poklidné neděle. A ještě ti dám prostor na nějaký vzkaz fanouškům a čtenářům našeho webu.
Ja ďakujem. Nevyrušil si ma, ja som za to vďačný. Za možnosť ozvať sa mladej generácií. Takisto ďakujem každému, kto rozhovor dočítal až do konca. Oslavujte život a užívajte. Empatik.

 

 






 

{fcomment}

Read 5546 times
Malup

-  Jsem redaktorem na Beatlife.cz od Ledna 2013

- Poslouchám CZ/SK i zahraniční scény USA, UK. Bohužel angličtinu teprve doháním, a proto se soustředím na články spíše o naší scéně.

- Jestli je něco, co si můžu vyhradit jako "svojí" práci, jsou to rozhovory a recenze.

- Občasně stačím napsat bleskovku (pokud mě někdo z redakce nepředběhne) a nebo se snažím informovat o muzice, která je super ale moc u nás nefrčí - Viz. Zapomenutá anglie

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory