neděle, 02 červen 2013 17:04

Rozhovor: Phoenix Featured

Written by 

Týden uběhnul jako voda a máme tu další rozhovor. Po producentovi Wenetovi a budoucí naději Empatikovi, přijal moje pozvání Phoenix.

Ahoj, jsem rád že, sis na mě udělal čas. Většina lidí tě podle mě zná, a proto zkus se představit za pomocí 5 slov.
Ahoj, díky za pozvání. Oukej, takže: Phoenix, Znojmo, rap, party, turista. :)

Vezmeme to nejdřív trochu od historie. Přeci jenom tvoje jméno už nějakou dobu na Youtube existuje. Pamatuješ si na svůj první text? Kolik ti tenkrát bylo? Popřípadě o čem byl?
Úplně první je tuším někdy tak z 2005 a bylo to asi o Znojmě, pokud si dobře pamatuju.

K Hip hopu kromě rapu patří i další složky, jako je Break dance, Graffiti a DJ-ing zkoušel si něco z toho?
To víš, že zkoušel, klasika. Ze začátku jsem chtěl umět přinejmenším všechno, co jsi vyjmenoval :). Třeba graffiti mě pustilo rychle, ale takovýmu beatboxu jsem se věnoval dýl, občas někde z prdele zaprskám i teď. Krom rapu jsem dřív dělal taky produkci, pár tracků v mejch beatech existuje, ale momentálně na to není čas, technika, ani trpělivost, ale třeba se k tomu jednou vrátím.

Blíží se vydání tvojí třetí desky s názvem „Karneval“. Pokud se nepletu, je to chvilka, co si k němu vydal druhej videoklip „Na komoru“. Plánuješ ještě další videoklipy před jeho vydáním nebo se dalších dočkáme až po vydání?
Je to tak, zatím nemám datum, ale během léta jde Karneval určitě ven. Klipů teď budu točit víc a buď jeden, nebo dva půjdou ven ještě bezprostředně před deskou. Bude to záležet na tom, jak budu stíhat release.

Zeptám se možná trochu stupidně, ale proč „Karneval“? Máme snad čekat karneval plnej hostů nebo karneval plnej tvých textů?
S těma titulama jsem byl vždycky na štíru, vymyslet název mi snad trvá stejně dlouho, jako napsat texty :). Karneval jsem zvolil proto, že ta deska bude dost rozmanitá, a to jak tématicky, tak náladou, stylově, víc producentů, víc hostů. Z poslechu bude možný mě poznat z různejch úhlů, alias v různejch maskách. Z toho jsem teda ve vší svý moudrosti :) vyvodil název „Karneval“.

Jak je na tom teď deska? Natáčíš ještě nebo už je to na masteringu?
Momentálně dopisuju poslední věc, donahrávám tak třetinu, pak už jen zvuk, booklet a lis. Mám teď ale zkouškový a to mě dost zpomaluje, takže naplno to začnu dokončovat až po něm. Nechci dělat moc věcí naráz, na těch výsledcích je to pak většinou poznat.

Každé album většinou doplní tour + křest. Už máš něco naplánovaného? Budeš křtít desku doma ve Znojmě?
Co se týče křtu, tak ten plánuju udělat ve Znojmě a o tour se začínám taky pomalu starat, ale ještě radši nebudu házet termínama.

Máš za sebou už jedno album + jedno EP. Myslíš si, že „Karneval“ bude zlomovej a posune tě o větší kus dál?
Neviděl bych to úplně na radikální zlom, u mě jde ten posun celou dobu spíš plynule, samozřejmě si ale myslím a věřím, že mě to kopne zase trochu jinam, bylo by dost smutný, kdyby ne :).

Předevčírem si měl koncert u Vás doma v GOGO klubu a podle tvého statusu na FB, to vypadalo na slušnou akci. Kde na Tebe narazí lidi příště?
Jojo, Gogo bylo super, jako vždycky, dobrý lidi, dobrý shows, dobrá hladinka :). Příští koncert je 7.6. v Brně na Melodce, jinak všechny nadcházející koncerty mám na úvodní fotce na fan page. (www.facebook.com/PhoenixVole).

Na Fb máš cca. 2 200 lajků, na Youtube máš 4 000 + odběrů. Tvoje poslední video „Na komoru“ vidělo 34 000 lidí a tvoje dva tracky, kde si měl na featu Johnyho M. cca. 700 000 lidí. Jsou to trochu nesouměrná čísla. Čím si vysvětluješ tak malou návštěvnost tvýho FB oproti návštěvnosti YT?
Máš ty čísla zmáklý líp jak já, koukám :). Hele, tohle může ovlivňovat hodně faktorů, k tomu Youtube odběru vede přece jenom o něco jednodušší cesta. No třeba mám tak špatný promo, nebo jsem špatnej já a víc fanoušků zkrátka nemám, kdo ví :). No stejně jsem i za tyhle čísla rád, cenim každýho fandu. ;)

Teď to vezmeme trochu ze široka. Jaký bylo tvoje první album, který sis koupil. Jak dlouho už jedeš Hip hop? Posloucháš kromě Hip hopu i jinej styl?
První, který jsem si koupil sám bylo tušim „A nastal chaozz“, nebo možná „Zprdeleklika“, no každopádně něco od Chaozzu, ale přesně už nevím, je to fakt dávno. Hip hop poslouchám někdy od 5. Třídy na základce, tudíž asi tak 12 let. Poslouchám toho mraky, možná i víc jiný styly, než hip hop, tohle by u mě fakt dalo na samostatnej rozhovor. Nemám to ale vyhraněný podle žánru, nebo interpreta, poslouchám spíš track od tracku.

Nedávno na našem webu byla anketa, kdy nám pár Mc’s prozradilo jejich běžnou práci. Prozradíš nám taky tvojí práci?
Jak už jsem zmiňoval výš, tak jsem furt student, dělám vejšku v Brně.

Máš nějaký „feat snů“? U koho by si chtěl hostovat popřípadě obráceně?
To je taky záludná otázka, po celým světě je tolik intepretů.. No kdybych měl gun u hlavy, tak řeknu asi Eminema, nebo Dope DOD, přičemž jsem vybíral jen v rámci hip hopu, ze všech žánrů bych fakt nemohl dát jen jednoho, nebo dva lidi.

Jaké jsou tvoje Top 3 alba?
Pokud je to myšleno, jak říká Wich: „all time“, tak „Limp Bizkit – Chocolate Starfish, and the Hot Dog Flavored Water“, „Eminem – The Eminem show“ a asi „Linkin Park - Meteora“

Poslední smršť otázek mimo hudbu nakonec. Apple nebo Windows? PS3, Xbox nebo PC? Paříš, pokud ano tak co?
Takže, spíš windows, PC a s tím pařením u mě nic moc, sem tam zahraju NHL a to je tak všechno, preferuju spíš reálnej svět :).

Já ti ještě jednou děkuju za čas, který sis na mě udělal. A tady je tvůj prostor na to, sdělit něco fanouškům, scéně, našim čtenářům nebo tvým blízkým.
Není zač, já díky taky za prostor a fanouškům chci poděkovat za support, ať už virtuální, nebo docházkou na shows, buďte ready, páč nový věci se ode mě v létě jenom pohrnou,

 

 

 



 

 

 

přečteno: {hits}2023{/hits} krát

Read 5856 times
Malup

-  Jsem redaktorem na Beatlife.cz od Ledna 2013

- Poslouchám CZ/SK i zahraniční scény USA, UK. Bohužel angličtinu teprve doháním, a proto se soustředím na články spíše o naší scéně.

- Jestli je něco, co si můžu vyhradit jako "svojí" práci, jsou to rozhovory a recenze.

- Občasně stačím napsat bleskovku (pokud mě někdo z redakce nepředběhne) a nebo se snažím informovat o muzice, která je super ale moc u nás nefrčí - Viz. Zapomenutá anglie

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory