úterý, 12 listopad 2013 22:36

Street Bar Brno? Tak určitě!

Written by 

Nedávno jsme vás informovali o otevření nového Street Baru v Brně, na Husově 6. Podnik šlape naplno, ale publicity není nikdy dost, a tak vám nabízíme k počtení i poslechu rozhovor s majitelkou a barmankou v jedné osobě, Kateřinou Cisárikovou. Odvysílaný byl studentským rádiem R z brněnské Masarykovy univerzity, provozovaným Katedrou mediálních studií a žurnalistiky.

Nadešel ten čas, který jsme anoncovali, tedy že budeme mít hosta, kterým je Kateřina Cisáriková, majitelka jediného hiphopového zábavního baru v Brně. Pojďme se začít bavit o takové „barotématice“, bych to nazval provizorně. Vy jste provozovatelkou baru, jak má podle vás vypadat dobrý bar?

 

Tak určitě příjemné prostředí interiéru baru, čisto, příjemná a ochotná obsluha, kvalitní sortiment nápojů, což je samozřejmě dost individuální záležitost podle zákazníků. Prostě tak aby tam bylo příjemné strávit čas.

 

Vy provozujete vyloženě hiphopový bar, takže to člověk tak nějak hned pozná, když tam přijde. Hledala jste spíš díru na trhu, nebo se to váže na nějakou vaši lásku k black music?

 

Tak ono se to tak zajímavě sešlo, protože moje láska to určitě je, vyrostla jsem na tomhle stylu hudby. Každopádně člověk když si takhle chtěl někam v Brně zajít tak to byl problém, protože jsou to většinou jednorázové akce, takže jsem si říkala, že když to tady chybí a když mě to tak baví, tak to prostě spojím dohromady, něco zkusím udělat a doufám, že to lidi ocení a že je to bude bavit.

 

Já osobně jsem hodně rád, dozvěděl jsem se o tom na facebooku a udělalo mi to radost, protože jak říkáte, tady v Brně už dlouho nic takového nepamatuju, že by si fanoušek black music mohl někam jen tak zajít, kde by tahle hudba hrála běžně, aniž by nešlo o nějaký jednorázový mejdan. Zeptám se ještě, jak stará je tahle ta myšlenka, udělat hiphopový bar, jak je to dlouho, co vás to napadlo?

 

Stará je asi tak rok a půl.

 

Tak to gratuluju, že za rok jste to dokázala zrealizovat. Jak moc náročná byla rekonstrukce baru a připomeňte nám, co tam bylo dřív za podnik.

 

Je to vlastně bývalý prostor herny a sportbaru, takže tam byly automaty a celkově to působilo dost divným dojmem, ale naštěstí si myslím, že se nám to podařilo předělat na nějakou příjemnou záležitost pro trávení volného času.

 

Udělejte si trochu reklamu v rámci toho, co je ve vašem baru neobvyklého, co jinde nenajdeme?

 

Tak třeba veget zóna si myslím, že ne není v každém baru tady v Brně, je to prostor pro uzavřenou společnost 12 – 16 lidí a je tam možnost trávit čas ve fatboy pytlech, zahrát si fotbálek, má tam člověk svůj klid, když si tam zaleze s bandou kámošů.

 

V baru máte, řekl bych takovou jednoduchou, vkusnou výzdobu, máte v plánu ještě nějak zapojit writery?

 

Tak writeři už byli dost zapojení, co se týče hlavně výzdoby veget zóny a spodního baru a sálu, tam si myslím, že měli dost prostoru se vyjádřit. Kdo by měl ještě potřebu se nějak vyjádřit, má možnost na všech čtyřech toaletách, kde je určená tagovací zóna.

 

Jaké netradiční akce jste na baru měli, míváte?

Tak my jsme oba s kolegou takoví hraví, takže vymýšlíme zábavu jak pro pobavení hostů, tak nás, takže určitě „Kámen, nůžky, papír, střihni si s barmanem o panáka za polovic“ nebo obměna s kostkami.

 

Na jaký speciální program, se můžou vaší návštěvníci těšit? Plánujete zavést třeba nějaké pravidelné akce?

Tak určitě,na pravidelných akcích se už v tuhle chvíli intenzivně pracuje, také už probíhají bboy battly, které má v režii můj brácha z BBS (Beat Brothers Squad), tady ty akce se určitě budou opakovat, protože to má dost velký úspěch. Určitě minimálně jednou do měsíce k nám do baru zavítají nějaká zvučná jména, ať už DJ’s nebo rapeři, 1. listopadu to byl třeba DJ Spank z Trnavy. Pak třeba 15. listopadu to bude třeba Scissal z kapely Naše věc, která už nepůsobí, ale s pár dalšíma kámošema budou rapovat.

 

My se teď bavíme o jménech, která jsou jakoby zvučnější, ale vaše koncepce je jiná.

Ano, chceme se více soustředit spíš na ty méně známé umělce, protože na tady ty známější jména lidi chodí spíš do větších klubů. Nicméně si myslím, že je tady spousta začínajících umělců, nebo lidí co nemají kde ukázat, co dokážou a ti se určitě můžou zastavit a my jim můžeme dát prostor.

 

Plánujete ten prostor využít nějakým nečekaným směrem, třeba i jinak než skrz tu hiphopovou kulturu?

No asi ne, ale možnosti jsou samozřejmě otevřené. Pokud někdo přijde s nějakým nápadem a bude se nám líbit, tak ho nezavrhneme, ale ta celková koncepce je ohledně hiphopu, graffiti, breakdance, tady tímhle směrem.

 

A kam se můžou na vás obrátit zájemci, třeba jak jsme se bavili o těch různých vystoupeních, můžete uvést nějaký kontakt?

 

Tak určitě jsme na facebooku – Street Bar Brno, což si myslím, že je v téhle době asi nejlepší a nejrychlejší kanál pro komunikaci, pak samozřejmě mail, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a taky náš web: www.StreetBarBrno.cz, tam je kontakt přímo na mě a všechny tady tyhle věci.

 

Tak a na závěr nás pozvěte na nějakou akci, co v nejbližší době bude k vidění a slyšení.

Tak určitě je to třeba už druhá Reggae středa s Djkou Capri nebo už zmiňovaný Street HipHop Vol. II., kde vystoupí Hektic Crazy, Mc Scissall a Liberte a za gramci budou Dj L, Dj Kornout a Dj Rýža.

 

Dobře, tak já vám moc děkuju za to, že jste k nám dorazila a pobavili jsme se o tom jaké radosti a úskalí přináší vést bar. Doufám, že rozhovor všechny navnadil k návštěvě Street baru.

 

 

Celý rozhovor k poslechu zde:

http://www.mixcloud.com/radoslavpospichal/rozhovor-street-bar-promo/

 

Read 6226 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory