neděle, 10 březen 2013 11:53

Rozhovor: COMPA & DDARK z UK Featured

Written by 

Při příležitosti blížící se akce HEADSHOT vol.2, která se odehraje 22.března na brněnském favále, jsme si pro vás připravili rozhovor a to rovnou se dvěma hlavními aktéry této akce. Řeč je samozřejmě o dvojici COMPA & DDARK, kteří jsou oba dva z Anglie a něco málo nám prozradili.

 

Mohl by ses českým fanouškům trochu představit? Co máš v hudbě za sebou a na čem teď děláš?
COMPA: Dobrý den, moje jméno je Compa a jsem dubstep hudební producent z Manchesteru (UK). DJ-ingu se věnuji 9 let a svou vlastní tvorbu produkuji 3 roky.

DDARK: Moje jméno je DDark, jsem MC z Velké Británie a produkuji rap, trap, grime hip hop, electro, dubstep and house.

Čeho jsi prozatím ve své kariéře dosáhl a na čem právě pracuješ?
COMPA: Doposud jsem vydával na labelech jako Kokeshi, Area Recordings a Boka Records. Za poslední rok jsem hrál v zemích jako Amerika, Turecko, Švédsko, Belgie, Nizozemí, Německo a Chorvatsko. Právě teď pracuji na novém materiálu na nové album, které tento rok vyjde pod jiným labelem (který zatím nemůžu prozradit). Momentálně jsem na cestách a užívám si hraní mojí hudby po celém světě.

DDARK: Nahrál jsem tracky s britskými hudebníky jako Tinie Tempah a Chipmunk. Moje videa jste mohli vidět na hudebních TV kanálech v UK například MTV base, AkA Channel, Flava TV a Box. Vydal jsem hodně mixtapes, které si můžete pustit pod názvy ”focused reality”. Vyhrál jsem M.O.T (Menace on tracks) i díky tomu jsem znám‎‎ý na anglické undergroundové scéně. V dubnu budu vydávat nový singl a chystám nové EP.


Víš něco o české hudební scéně? Znáš nějaké umělce?
COMPA: Zatím neznám žádné umělce z ČR, ale těším se, až se dozvím víc o zdejší dubstepové scéně. Spousty uznávan‎ých dubstepov‎ých umělců, kteří navštívili vaši zemi a hráli v Praze byli velice spokojeni.

DDARK: Moc toho o české hudební scéně nevím, jediný koho znám je Smack. Měli jsme spolupracovat, ale zatím jsme se k tomu nedostali, snad se to brzy podaří. Doufám, že o české scéně se něco dozvím, až přijedu.


Těšíte se na návštěvu České republiky?
COMPA: Velmi se těším na návštěvu Brna a zvlášť na Headshot, moje první hraní v České Republice. Můj premiérový set bude vážně tvrdý a při této příležitosti taky zahraju exkluzivní zbrusu nové tracky.

DDARK: Těším se, až navštívím Českou Republiku a nemůžu se dočkat na show. Nikdy jsem tady ještě nebyl, ale slyšel jsem o ní, že je to nádherná země.


Jak‎y DJ set můžeme očekávat na Headshotu?
COMPA: Na Headshotu ode mě uslyšíte exkluzivní, zcela novou hudbu, velmi dark, heavy v‎yběr z dubstepu a instrumentálního grime. Doufám, že jste na mě připravení!


Co můžeme očekávat od tvojí live show?
DDARK: Můžete ode mě očekávat performance plnou energie, divokých textů a klubové pecky. Chci uspokojit publikum skvělou zábavou. Těším se na české publikum.

 

 

 

 





přečteno: {hits}1907{/hits} krát

Read 5248 times
13

facebook.com/trinacty

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory