středa, 10 srpen 2016 00:00

Sziget - nová dvacítka jmen, kde vévodí The Chemical Brothers a Tinie Tempah

Written by  13

Téměř vyprodaný festival Sziget má již kompletní program pro hlavní pódia. K již pestrému line-upu se připojí hvězdy The Chemical Brothers, Tinie Tempah, Editors, BOY, BØRNS, Fedde Le Grand, Laidback Luke a mnoho dalších. Vstupenky se prodávají s rekordní rychlostí a kdo chce vychutnat Sziget po celou dobu sedmi dnů, by neměl již déle odkládat nákup.

Na hlavním pódiu vystoupí The Chemical Brothers (10. srpna) a Tinie Tempah (14. srpna) a připojí se tak k hvězdé sestavě Rihanna, Muse, Sia, Manu Chao La Ventura, David Guetta, Die Antwoord, Bastille, Noel Gallagher´s High Flying Birds, Sigur Rós a dalším. Za dvacet let na scéně The Chemical Brothers dokázali změnit význam pojmu živá elektronická hudba. Po celou dobu, ale na svých koncertech nabízí jedinečnou show založenou na prolínání produkce a vizuálních efektů a tím vytváří prostor, kde mohou diváci splynout s tóny hudby. Unikátní zážitek si návštěvníci Szigetu budou moci vychutnat v otevírací den festivalu (neboli -1 den), ve středu 10. srpna 2016.

 

The Chemical Brothers - https://www.youtube.com/watch?v=LO2RPDZkY88

 

Tinie Tempah - https://www.youtube.com/watch?v=OEiva3cMv6k

 

Nová jména do programu zařadil Sziget také na pódium OTP Bank A38 Stage. Obří stan pro dvacet tisíc návštěvníků bude zaplněn nepochybně do posledního místa a s velkým nadšením přivítá Editors, kteří jsou nyní oficiálně zpět. Na této scéně se dále představí charismatické duo Valeska Steiner a Sonja Glass aka BOY, americký hudebník a zpěváka BØRNS, a také nově ohlášení Wiwek, Snails, Maduk ft. MC Mota, Noisia "Outer Edges "a Kasra.

 

Pozadu nezůstali organizátoři s novinkami pro gigantický stan elektronické hudby Telekom Arena. K již oznámeným interpretům jako Afrojack, Vinai, Dyro, DVBBS, Zedd, Nicky Romero, nyní připojují Jay Hardway, Volt&State, Fedde Le Grand, D-Wayne , Tujamo a Laidback Luke. Protože ale program v Telekom Arena bude probíhat do ranních hodin, přibyli do programu také Apster, StadiumX, Breathe Carolina, Nick TALOS, Blinders, 2empress, Ravitez, Las Salinas a Yves V.

 

Na Szigetu si návštěvníci mohou nejen vychutnat největší umělce moderní a elektronické hudby, ale taky objevovat mnoho dalšího. Sziget se odehrává na téměř padesáti místech po celém areálu. Nejen hudba, divadlo a moderní cirkus, ale je tu i spousta dalších možností jak prožít neopakovatelný festival. Každý den proběhne na dvě stovky vystoupení či představení.  Program celého týdne je téměř připraven, podrobný plán přineseme příští týden. Vstupenky se letos prodávají s rekordní rychlostí. 5-denní vstupenky jsou již vyprodány a více než 90% celotýdenních vstupenek je v držení fanoušků festivalu. Na nákup permanentky proto nezbývá už mnoho času.

 

Češi na Szigetu.

Letos českou scénu prezentuje již dříve avizovaný beatboxer En.Dru a také nově ohlášená pražská Losers Cirque Company. Čerstvý vicemistr světa v loopingu En.Dru „Boss World Looping Championship“ a dvojnásobný mistr ČR v beatboxu bude prezentovat svoji jedinečnou show na Szigetu poprvé a to v pondělí 15.8.2016. Stejně tak to bude premiera i pro moderní cirkus Losers Cirque Company. Petr Horníček a Zdeněk Moravec přivezou na Ostrov svobody své představení The Loser(s) a vystoupí v poslední den festivalu, v úterý 16.8.2016.

The Losers(s) - https://www.youtube.com/watch?v=dP2eddTk5Vg

 

 

 

Read 6145 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory