středa, 03 září 2014 16:33

Red Bull Tour Bus doveze PSH a Prago Union do pěti měst

Written by  Tz

Pět měst se může těšit na hiphopovou nálož od legendárních PSH a Prago Union. Orion, Vladimir 518, Mike Trafik a Kato s Prago Union na zády to na střeše Red Bull Tour Bus rozbalí v Kroměříži, Českých Budějovicích, v Plzni, Pardubicích a v Olomouci. Start unikátního turné je 18. 9., konec 15. 10. Všechny koncerty jsou zcela zdarma.

Pětici měst po celé republice vybrali fanoušci PSH a Prago Union hlasováním na www.redbull.cz. Zde jsou také ke shlédnutí jejich nové klipy Já to říkal a Hodinky s vodotryskem, které vznikly na zbrusu nové, stejnojmenné skladby. Do hlasování se zapojily tři tisíce lidí. Letní pecky PSH a Prago Union boří hitparády, první zmiňovaní ovládli t-music chart, druzí vyhráli Velkou sedmu Rádia 1.

PSH (dříve známí jako Peneři strýčka Homeboye) jsou jednou z nejznámějších hiphopových skupin u nás. Vznikli již v roce 1992 v Praze na „Jižáku v paneláku.“ Vydali tři regulérní alba (Repertoár, Rap´n´roll, Epilog) a dvě dema. Každý z členů kapely vydal několik sólových alb. Prago Union jsou projektem hudebníka Kato, který se na domácí hiphopové scéně poprvé zjevil ve formaci Chaozz. „Pragovka“ vznikla v roce 2002, dosud vydala šest alb, poslední dvě (Vážná hudba, Odložené chlebíčky) loni.

Red Bull Tour Bus je unikátní hudební autobus, mobilní stage, která už tři roky „vozí“ stovky kapel a DJs na letní festivaly. Nyní poprvé vyráží do českých a moravských měst s nákladem aktuálního hiphopu.

Všechno k turné PSH a Prago Union na Red Bull Tour Bus najdete na www.redbull.cz

o    18.9. Kroměříž
o    26.9. České Budějovice
o    1.10. Plzen
o    8.10. Pardubice
o    15.10. Olomouc

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory