neděle, 03 únor 2013 15:44

Jedenáct rapperů, devět jazyků, jeden videoklip! Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Už si někdy měl šanci slyšet v jednom tracku polského, německého, italského, britského, ale i litevského, holandského, belgického, švédského a hlavně českého rappera? Pokud ne, tak přesně takovou sestavu nabízí song, z poslední Pejovi desky, s názvem „Radio Wolna Europa“, u kterého jsme se nyní dočkali i klipu!

Album CNO2 polského rappera Peji opravdu zaujalo a bylo i oceněno zlatou deskou za patnáct tisíc prodaných kusů. V klipu můžeš vidět a hlavně slyšet opravdu velký počet rapperů z výše jmenovaných zemí a to v pořadí Pejo, Defuckto, Azyl, Sniper, Clementino, R-Mc, Gandzior, LooMc, Shazaam a jako posledního Hijacka. Pro lidi, co by měli problém rozeznat jazyky MCs je naštěstí klip doplněn vlajkami daného státu a jménem rappera.

Jak si jistě každý pozorný čtenář všiml, naši zemi reprezentují zlínští rappeři Late a Headdy ze skupiny Defuckto, které jsi společně s Pejou mohl vidět už na jejich posledním albu Triumf, kde se Pejo objevil v pecce „Reality show“, na kterou vznikl i klip. Teď se tedy role obrátily a zlínská dvojce si zahrála v novém Pejově klipu, který se částečně natáčel na společném koncertě v Poznani, kde si i všichni MCs převzali zlatou desku. Krom záběrů z Poznaně můžeš v klipu vidět záběry z domovských měst rapperů, takže lze rozpoznat mimo jiné Berlín, Haag či třeba Neapol. I když člověk nezná všech devět jazyků, řekl bych, že se myšlence dá velmi dobře porozumět a jazyková bariéra není rozhodně věc, která by tento výborný klip nějak zhoršovala. Vše podstatné snad zaznělo, takže je ten pravý čas pustit si téměř desetiminutovou nálož evropského rapu!

 

 



 

 

 

 

přečteno: {hits}1842{/hits} krát

Vrbicz

- pro Beatlife píšu od září 2012

- soustředím se hlavně na česko-slovenskou scénu a poslední dobou hlavně představuji novinky

-kontakt: Vrbicz@beatlife.cz

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory