neděle, 03 březen 2013 11:50

UDG - mladý rock

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Slyšeli jste o soutěži Coca - Colapopstar? Já ne, ale pár lidem změnila život. A to zejména skupině UDG. Stali se vítězem druhého ročníku a podepsali smlouvu se Sony BMG. Této rockové partě se podařilo prorazit na popové soutěži.

Neztráceli čas, a ještě ve stejném roce nahráli album Ztraceni v inspiracích, kde hostoval například Richard Krajčo a vznikly legendární klipy-Motýl, Kurtizána či Piloti. O tři roky později, v roce 2007 vydávají v nové sestavě další album Buď a nebe, kde se objeví zpěvačka Iva Frühlingová. Co se ocenění týče, píseň Kurtizána získala 3. místo v kategorii píseň roku a samotná skupina byla nominována na kapelu roku, kterou o dva roky později vyhrála.

Další vydané album se jmenuje Autoportrét, natočili koncertní DVD Cirkus Live!, který se odehrává v šapitó a posledním album, které vyšlo teprve nedávno, nese název Akrobat. Možná jste slyšeli singl Pádové otázky, který je od té doby často přehráván v rádiích. Ale dost „teorie“. Moje zkušenost s touhle skupinou je více než dobrá, začala jsem ji poslouchat díky koncertu, kterého jsem se zúčastnila. Frontman si na koncertech někdy střihne i rapové sólo. A musím uznat, že na živo znějí skvěle. Je to snad „nejakčnější“ skupina, kterou znám. Koncertují klidně dva dny za sebou, dva koncerty za noc a snaží se nevynechat ani jeden z větších festivalů. Sami se můžete podívat na dráhu jejich koncertů a poslechnout některé z jejich písní. http://www.udg.cz/koncerty/

 

 

 

 





 

přečteno: {hits}1891{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory