čtvrtek, 07 listopad 2013 20:31

IdeaFatte a jejich Skandály!

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Již ověřená dvojice IdeaFatte z uskupení TyNikdy label vyšla na scénu s písní "Skandál 2", která pokračováním k červnovému singlu "Skandál".

Když v červnu tohoto roku kapela oznámila po dlouhé době nový singl, nejeden fanoušek s napětím čekal, co sehraná dvojice složena z dvou silných jmen české rapové scény přinese. Kdo oba interprety zná, pravděpodobně mu bylo jasné, že to nebude ten typický letní hit, kterých je v této době spousta. Avšak těm, kteří tuto dvojici příliš neznají se naskytlo dílo, ve kterém byl spojen beat, jenž v sobě nenesl příliš hitový námět a velmi pestrý, avšak kritický text směřovaný k situaci v českém rapu, singl "Skandál". Po prvních týdnech bylo jasné, že samotná hudba i klip, o který se postaral Ovar Maryško, budou sklízet úspěšné ohlasy. 

 

Pravděpodobně i proto se kapela rozhodla po čtvrtroční pauze v díle pokračovat a na svět vyšel nový videosingl, "Skandál 2". O klip se tentokrát postaral Sule DSGN, který již s Ideou spolupracoval na klipu "Svatozář". Samotná hudba se drží původního námětu z prvního singlu a Idea svým textem rozvijí své původní sdělení. Snad nejvýznamnějším rozdílem je spolupráce na vytváření beatu, ve které se ukázal DJ AKA. Jeho basa a wordcuty přinášejí do tracku větší cit a rozdíl je opravdu znatelný.

 

Na konec nezbývá než s lítostní podotknout, že ani jeden singl prozatím nenaznačuje příchod dalšího společného alba této kapely. Jedná se pouze o bonusový materiál reagující na dnešní rap. Nezbývá tedy nic jiného než doufat, že těchto singlů bude víc.

 


 


 

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory