pondělí, 23 červenec 2012 10:35

Hodinky a jejich význam dneška

Written by  MartiDlo
Dnešní doba, kdy má každý hodiny na mobilu moc hodinkám nepřeje, přesto ale skýtá neskutečné možnosti jak se v hodinkách realizovat a podtrhnout tím svou osobnost. Dnes není problém koupit trendy hodinky, které na první pohled vypoví o svém uživateli jaký má vkus, preference či záliby. Pokud se jen trochu zajímáte o módu, teď mluvím hlavně k mužské části čtenářů, tak vězte, že hodinky jsou vlastně jediným módním doplňkem chlapa. Možná si říkáte co to je za blbost, dyť si mohu dát do ucha naušnice nebo na krk obrovský řetěz, ale to platí pouze o mladší části populace, na obchodním jednání „nejste-li nějaká rock či hip-hop star“ nebude nikdo obdivovat váš řetěz vystřižený, jak z gangsterky ba naopak bude mu to připadat poněkud směšné. Ale vkusně zvolené hodinky zaujmou. Než se podíváme na nové trendy hodinky, rád bych tímto zahájil seriál, který se bude věnovat všemu, co tiká od trendy až po vysokou hodinařinu. Na začátek tohoto seriálu bych jen rád řekl, co vše v téhle branži existuje.

Silikonové hodinky
Jedná se o jedny z nejlevnějších hodinek na trhu, většinou jsou to levné digitální či analogové hodinky s quartz strojkem v silikonovém pouzdře podobném náramku. Cenově se pohybují v řádech stakorun.
http://www.auland.cz/catalog/hodinky2_6703.jpg



Digitální hodinky
Digitální hodinky jsou většinou sportovním náčiním, které snese hrubší zacházení, mezi nejznámější výrobce digitálních hodinek patří společnosti Casio a SUUNTO, mezi nejextrémnější hodinky se řadí zajisté řada G-Shock, kterou si v pozdějším díle seriálu představíme. Cenově jsou většinou od 1-10tisíc, samozřejmě existují i extrémní modifikace osázené diamanty za mnohanásobek, ale to by se dalo říci o všech hodinkách snad vyjma silikonových.
http://www.mitsukake.com/wp-content/uploads/2009/07/g-shock-25th-anniversary-1.jpg



Quartzové hodinky
Alias quartzky, jsou základem hodinařiny 80let až dneška, strojky jsou poháněny baterií a vykazují celkem rozumnou přesnost, na první pohled je poznáte tak, že sekundovka skáče po sekundách. Cenově se pohybují v řádech 2-30tisíc, výjimečně jsou i dražší, záleží na tom, jaké materiály používá pouzdro.
http://www.h-spot.net/watches/gp_cal352.jpg



Mechanické hodinky
Mechanické hodinky jsou ty, které používali naši pradědové a ty, ke kterým všichni jednou dospějeme, pokud jsme jen trochu obdivovatelé mechanických soustrojí a nevadí nám nepřesnost a nechováme se k hodinkám jako k nářadí. Jsou mechanické hodinky to, co člověka potěší, sekundová ručička plynule plyne, hodinky krásně tikají a pro svůj chod vyžadují podobně jako automobil pravidelný servis, natažení popřípadě pohyb ruky. Cenové spektrum mechanických hodinek začíná na relaci cca 5tisíc a nemá žádný cenový strop. Připlácí se nejen za značku, ale i za různé komplikace. Mezi nejznámější výrobce patří určitě Omega a Rolex.
http://www.ginault.com/en/images/rolex-oyster-perpetual/rolex-oyster-perpetual/rolex-oyster-perpetual-01.jpg



Módní hodinky
Jsou kapitolou samou o sobě, většinou se jedná buď o mechanické, nebo o quartzové stroje, které jsou od věhlasných značek typu GUESS, Hugo Boss, Armani, ale s vysokou hodinou mají většinou pramálo společného, stává se často, že stojí stejně jako kvalitní chronometry od firem Omega či Rolex, ale krom designu a jména, nedosahují kvality výše zmiňovaných výrobců. Módní hodinky si většinou kupují lidé, kteří mají dostatek peněz a chtějí svojí časomíru sladit s oblekem či peněženkou. Cenově se tyhle hodinky pohybují v řádech tisíců až desetitisíců korun.
http://images03.olx.com.ph/ui/7/72/42/1285577234_124187042_1-Pictures-of--cheap-authentic-Hugo-boss-dg-kenneth-cole-watches--1285577234.jpg




Pokud s námi vydržíte dozvíte se postupně o kráse hodinařiny vše co byste měli vědět.

 

přečteno: {hits}1579{/hits} krát

 

Read 3904 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory