středa, 25 červenec 2012 12:21

Sleeping Dogs Featured

Written by  Cukr

Jsme hráči, počítačové a konzolové hry nás baví a tak přinášíme další krátký článek na toto téma. Zatím nepříliš výrazný titul působí překvapivě kvalitně a sklízí již řadu pozitivních ohlasů. Při hraní si užijete otevřeného Hongkongu a rychlé jízdy jeho ulicemi jak v autě tak i na motorce, přestřelek proti velkým přesilám, ale i rvaček.

Mezi akčními hry s otevřeným prostředím aktuálně jednoznačně kraluje slavná série Grand Theft Auto. To ale nic nemění na tom, že existují i jiné hry, které si zaslouží pozornost. Jednou takovou je právě titul Sleeping Dogs, který nepřímo navazuje na hru True Crime, jejíž zatím poslední (druhý) díl True Crime: New York City vyšel roku 2005...

Není to nic nečekaného. Sleeping Dogs byla totiž původně vyvíjena právě pro značku True Crime. Tyto dvě hry tak mají několik velmi důležitých prvků společných. Mezi ně patří policisté, zločin, porušování zákonů a rychlá akce.

Hra převtěluje hráče do role tajného policisty Weie Shena, jehož úkolem je rozložit zevnitř a zničit tak jednu z nejobávanějších zločineckých organizací na světě - hongkongské triády.

Volnost pohybu je ve hře opravdu na vysoké úrovni. Podobně, i když ne v takovém rozsahu jako třeba u Assassin's Creed se můžete dostat i na různé budovy ve městě a užít si tak pěkný rozhled na virtuální svět hry. Jelikož nejsme ve středověku, tak takové výlety do zajímavých lokací neprobíhají tím, že byste někam museli šplhat, v této hře můžete použít klasického schodiště.

Co je na této hře velmi zajímavé je její bojový systém, který nabízí střet na blízko i na dálku. Se soupeři se totiž můžete vypořádat jak pomocí bojového umění, tak i pomocí střelných zbraní. Něco podobného tu už bylo právě v již zmíněném True Crime.

Hra obsahuje bohatý repertoár různých úderů, a hlavně doslova úžasnou interakci s okolním prostředím. Něco podobného jste mohli zažít třeba z populárního Punishera, Hitmana nebo ManHunta. Hra umožňuje vypořádat se nepřáteli opravdu rozmanitými způsoby od těch elegantních až po ty nelidsky brutální, za které by se nemusel stydět kdejakej psychouš. Občas mi připadá, že někteří herní vývojáři jsou fakt nenormální úchylové, kteří při vymýšlení způsobů smrti rozhodně kreativitou nešetří…

Dost už bylo slov. Jednou vidět je lepší než stokrát slyšet (si přečíst). Podívejte se na videa ze hry a udělejte si o této pecce bližší obrázek sami…







přečteno: {hits}1587{/hits} krát

 

Read 2814 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory