sobota, 07 listopad 2015 02:09

Gramatik v sobotu na flédě!

Written by  Tz
Slovinský DJ a producent přiveze party plnou energického mixu hip hopu a trendy hudebních žánrů jako je dubstep a glitch #fresh #hiphop #concert. Gramatik je umělecké jméno Denise Jasarevice, slovinského DJ a producenta, který si podmanil pódia po celém světě. V listopadu zavítá do Čech, aby nám předvedl svěží kombinaci hiphopu, glitche, elektra a dubstepu. 
Do dnešního dne vydal Gramatik osm studiových alb, šest EP a několik singlů. S loňskou deskou „The Age of Reason“ byl dokonce nominován na MTV European Music Awards. 
 
Letošní „Coffee Shop Collection“ je výběrem toho nejlepšího z předchozích alb, nebyl by to ale Gramatik, aby se nesnažil tento druh desek pojmout jinak a originálně. „Coffee Shop Collection“ je výběrem autorské tvorby, kde nebyl použit jediný sample. Jde o čistě autorské a originální skladby, což není v elektronických žánrech, které jsou často postaveny právě na samplingu, běžné. Toto album je skvělou možností, jak proniknout do Gramatikovy tvorby a užít si neotřelé koláže na pomezí hip hopu, dubstepu a glitche, ve které jsou zároveň patrné odkazy k jazzu a funku. 
 
 
Již debutové album „Street Bangerz Vol. 1“ z roku 2008 Gramatikovi přineslo zaslouženou pozornost především díky streamování na serveru Beatport. Druhé album vydal o rok později na labelu Pretty Lights Music, který je známý tím, že poskytuje veškerou muziku zcela zdarma a snaží se tak podnítit k dalšímu sdílení, větší otevřenosti a vlastní tvorbě, která nemá být svázána byrokracií autorských práv. V duchu svobody a volného nakládáni s daty se nese celá Gramatikova tvorba. 
 
Stejný princip razí i na svém vlastním labelu Lowtemp, který založil v roce 2013 a pod jehož křídly sdružuje podobně smýšlející umělce napříč žánry. Svou filosofii naplnil v roce 2014, kdy uvolnil celou svou diskografii zcela zdarma na síti BitTorrent, kde se stal třetím nejstahovanějším interpretem. 
 
Odlišný přístup k hudbě předvedl Gramatik při tvorbě soundtracku ke krátkému filmu The Condor, který režírovala Nina Varano. K filmu má Slovinec velmi blízko díky svým výpravným a oceňovaným videoklipům (např. Castell Award z Barcelona Film Festival pro klip Brave Man), které jsou nedílnou součástí jeho tvorby. 
 
 
PŘEDPRODEJ: 
►HOSTEL ELEVEN, Dominikánská 11, Brno 
►INDIES, Poštovská 2, Brno 
 
Support: THE NOISY FREAKS 
The Noisy Freaks jsou výraznými zástupci francouzské elektronické hudby. Jejich práce se zvukem je obdobná jako u daleko slavnějších krajanů Daft Punk. Zdrojem jejich inspirace a samplů jsou tak hity let dávno minulých, taneční hudba na pokraji braku a kýče nebo vůbec první experimenty se syntezátory. Všechny tyto vlivy míchají s citem pro pop. Výsledkem je originální hudba, která nenechá na parketě nikoho klidným. 
 
Přidejte se k facebook události!
 
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory