pondělí, 13 srpen 2012 16:46

KAWS Featured

Written by  100pack
Původně jsem Vám chtěl napsat o nové postavičce od populárního pop/street artového umělce / designéra vystupující pod přezdívkou KAWS. Pak jsem ale zapátral po českém internetu a zjistil, že ve zdejších vodách asi moc známí není a tak spíš bude vhodné jeho dosavadní práci nejdříve blíže představit...

Brian Donnelley AKA KAWS se narodil v Jersey City, New Jersey. Vystudoval School of Visual Arts v New Yorku s Bachelor of Fine Arts v ilustraci v roce 1996. Po dokončení studia KAWS krátce pracoval jako externista pro Disney, kde se například podílel na animované sérii 101 dalmatinů a Daria a Doug.


Svojí kariéru graffiti umělce začínal v Jersey City, New Jersey. Později se přestěhoval do New Yorku. V pozdních 90. let, KAWS začal navrhovat a vyrábět hračky v omezených edicích, které se stali okamžitě hitem zvláště v Japonsku, kde je tento žánr velmi uznávaný a rozšířený. Další hračky a později oblečení nesou značku Original Fake, která vznikla za spolupráce s prodejny Medicom Toy v Aoyama, čtvrti Tokia.

http://cdn.hypebeast.com/image/2009/02/kaws-long-way-home-01.jpg

http://www.highsnobiety.com/news/wp-content/uploads/2009/01/kaws-kanye-west-45th-nyc-2.jpg

KAWS se podíleli i na dalších obchodních spoluprácí, například s Nigo, Jun "Jonio" Takahashi pro Undercover, Michael "mikrofon" Neumann pro faux kung, snowboard Burton s projekty a tenisky s Nike a Vans a později třeba s Comme des Garçons. V srpnu 2010 Kaws navrhl limitovanou edici láhev pro Dos EQUIS a mexické pivo značky.

http://d1eqzny9p33kbn.cloudfront.net/sites/default/files/imagecache/news_big_image/kaws_resting_place.jpg

http://cdn.hypebeast.com/image/2008/11/kaws-gering-lopez-gallery-recap-8.jpg

Jedna z prvních řad KAWS 's obrazů byla vyrobena v roce 2000. Tato série, nazvaná Kimpsons, je inspirována slavným americkým kresleným seriálem, Simpsonovi. Kromě Simpsnů KAWS přepracoval i další známé ikony, jako jsou Mickey Mouse, Michelin , Šmoulové, SpongeBob SquarePants a další…

http://www.livelovelush.com/wp-content/gallery/kaws/kaws.jpg

http://graffart.eu/blog/wp-content/uploads/2010/07/kaws11.jpg

Skrze všechny své projekty KAWS úspěšně stírá hranice mezi výtvarným uměním a masově vyráběným zbožím. Své výrobky používá k tomu, aby se sami šířili k co největšímu publikum než jen z uměleckého světa. Umělec je v současné době aktivním členem v několika obchodních a výtvarných komunit. Jeho výstavy OriginalFake proběhli například na Bape Gallery v Tokiu (2003), kde byla jeho socha "Wonderful World" prodána za 400.000 dolarů.

http://blog.ferminguerrero.com/wp-content/uploads/2010/10/kaws-the-long-way-home-exhibition-02.jpg

http://www.highsnobiety.com/news/wp-content/uploads/2010/05/kaws-aldrich-museum-contemporary-art-preview.jpg

KAWS pravidelně vystavuje své umělecké díla i v Evropě, konkrétně v Paříži a to od roku 1999. Jeho práce byly dále například zahrnuty v cestovní výstavě, která začala v Cincinnati Art Centru současného a dále cestovala do roku 2009 po celých Spojených státech a Evropě, včetně jeho zatím největší muzejní výstavy, která se konala v High Museum of Art v Atlanta, Georgia.

http://blog.urbanoutfitters.com/files/darth_kaws.jpg

http://stupiddope.com/wp-content/uploads/2011/05/KAWS-Companion-Figure-Wood-Edition-6.jpg


přečteno: {hits}1633{/hits} krát

Read 4061 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory