pátek, 21 říjen 2011 11:47

Street party v Chebu? Menší report zde... Featured

Written by  Ecko

Dá se říct že na dnešní dobu netradiční akce proběhla v sobotu 15. října v Chebu, konkrétně v baru/restauraci eMKo.

Pod hlavičkou Street Party se zde konala menší výstava graffiti a streetart umění, na obrazovkách v této restauraci byla možnost shlédnutí několika filmů s graffiti tématikou, např. legenární oldschool snímek Style Wars. A především v duchu „back in the days“ se nesl celej večer, kterej doprovázela domácí legenda, kterou není nikdo jiný než DJ Maniac!

Spolu s ním se předvedl za mixem i OJay z Karlových Varů. A věřte že mejdan měl skutečně atmosféru, nevím kolik mohlo dorazit do eMKa lidí, ale myslím, že stovka padla naprosto s přehledem...

Povětšinou odrostlejší publikum než můžeš potkat na většině mejdanů v těchto dnech krmilo své uši setem DJ Maniaca, kterej zabrousil skutečně hluboko do své sbírky desek a připomenul tak hymny, které už běžně na akcích prostě neuslyšíte.

Hlavní slovo dostala samozřejmě devadesátá léta, které jsou považovány za zlatou éru hip hopu! V podání takového mistra jako je Maniac je to rozhodně příjmená záležitost vrátit se o patnáct, dvacet let zpět a vychutnat klasickej boombap shit!

V době bounce a disko rapů je to víc než osvěžení pro každého srdcaře a milovníka trueschoolu. A hrálo se živě z vinylů, žádné serato a podobně, což je také určitě plus.

Jen škoda, že většina lidí si nenašla cestu přímo na parket, aby se zavlnila do rytmu striktních pecek a dali přednost spíše pasivnímu poslechu a popíjení.

Kdo nedorazil, udělal určitě velkou chybu. Příjemnej večer v duchu real hip hopu, tak to má bejt....

 

přečteno: {hits}1029{/hits} krát

 

Read 3675 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory