čtvrtek, 21 květen 2015 14:12

V Brně se otevírá nový klub AHOY, slibuje plážovou atmosféru i nepřetržitý letní program Featured

Written by  Tz

Zatímco tradiční kluby už pomalu uzavírají sezónu, v Brně se připravuje velká premiéra a ostrý start nového hudebního prostoru. V pátek 22. května otevře na brněnské přehradě své brány nový podnik s názvem AHOY, který hodlá přenést typicky klubový program na oblíbené výletní místo. Areál o rozloze 1500 m2 nabídne návštěvníkům hudební akce na dvou stagích i zónu pro sport a odpočinek. V programu jsou zastoupeni nejen DJs, ale také čeští i zahraniční interpreti. Zahájení nejplážovější hudební sezóny proběhne v rámci Grand opening weekendu od 22. do 24. května. Otevírací party rozproudí Red Bull Tour Bus a více než 15 hostů.

Mezi hlavní lákadla nového podniku patří písečná pláž, letní drinky a open-air koncerty. Ty budou stabilní součástí letní sezóny, kdy většina klasických klubů omezuje provoz a redukuje programovou složku. „Až doteď museli v létě Brňané za dobrou hudbou jezdit na festivaly, nebo naopak vyčkávat na ojedinělé a ne zcela letně laděné klubové koncerty. V AHOY si budou moci užít čerstvý vánek, svěží koktejly i každodenní program,“ vysvětluje Lukáš Stara, provozovatel klubu AHOY. V areálu se navíc nachází několik chill-out zón a beach voleyballový kurt, takže návštěvníci budou moci z příjemného letního odpoledne plynule vplout na DJ party nebo živý koncert.

 

Slavnostní zahájení AHOY sezóny proběhne od 22. do 24. května. Nedaleko brněnské přehrady proběhne minifestival s Red Bull Tour Busem a více než 15 účinkujícími. Protože klub bude sloužit hlavně Brňanům, zahrají na víkendové otevíračce převážně místní kapely. V pátek 22. května se například představí rock´n´rolloví Ňuňu a punkorockoví Bombs from heaven. V sobotu pak klubu popřeje k úspěšnému startu brněnská femipunkerka Mucha a alternativci Metronome Blues. Kromě Red Bull Tour Busu budou návštěvníky udržovat ve varu i DJs v AHOY indoor stage. Mixážnímu pult si vezme na starost například Jan Čechtický z Ohm Square nebo Mejla z Vypsané fixy alias Sleeping boy.

 

„Program klubu jsme záměrně sestavili tak, aby si v něm každý Brňan vybral alespoň jednou za léto svou srdcovou akci. Nechceme se uzavírat do žánrových škatulek, protože ty prostě k letní pohodě na Priglu nepatří,“ vysvětluje David Novotný, dramaturg klubu AHOY. Pondělky a úterky budou v AHOY patřit filmovým hitům a letnímu kinu. Středy a čtvrtky se bude přehrada vlnit v rytmu disca, soul a r´n´b parties. Koncertům a live open-air akcí jsou pak vyhrazeny pátky a soboty. Ty odstartuje například vystoupení rappera Rytmuse 29. května. Zajímavý tanečně hudební zážitek nabídne 19. června swingová tančírna pod širým nebem a den o později i přehlídka VIBE, která se zaměřuje na progresivní house. Začátek června také přehradu oblehnou příznivci elektroniky. Ti se chystají na festival Echoes a jeho headlinera Slow Magic.

 

PROGRAMOVÉ SCHÉMA KLUBU AHOY

Pondělky: CULT MONDAY – letní kino – kultovní filmové hity

Úterky: COMEDY TUESDAY – letní kino – filmové komedie

Středy: SEASIDE PARTY – open-air party s DJs

Čtvrtky: DISCO DOCK – disco, soul a r´n´b party

Pátky: LIVE SHOWS – koncerty a top akce

Soboty: HOUSE OF STRONGBOW – koncerty a top open-air akce

Neděle: AHOY FAMILY – odpolední program pro rodiny s dětmi (divadla, klauni)

 

O AHOY

AHOY je nový podnik nedaleko brněnské přehrady, ve kterém návštěvníci naleznou bar, klub, gril, letní kino a pláž. Klubovou část areálu tvoří vnitřní stage a vnější scéna, odpočinkovou zónu pak představuje písečná pláž a zahrádka. Celková rozloha multifunkčního prostoru je 1500 m2. Cílem AHOY je nabídnout Brňanům prostor pro odpočinek, sportovní vyžití i kulturní akce pod širým nebem – to vše v uvolněné letní atmosféře a s kvalitním gastroprovozem. AHOY zahájí sezónu v pátek 22. května a nabídne téměř nepřežitý zábavní program až do října 2015. Dramaturgii a chod klubu zaštiťuje zkušený tým profesionálů, který v Brně provozuje například klub Fléda.

 

Read 3248 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory