neděle, 27 listopad 2011 13:41

KickDicker má novej single, my s ním máme rozhovor Featured

Written by  Ecko

Pokud čtete pravidelně, určitě už víte že cápek jménem KickDicker chystá album plné „hvězdných řádků“. Jednu ochutnávku jsme tu už měli, dneska si představíme novej singl s názvem „UP!“. Stejně jako má skladba jednoduchej název, má i minimalistickou, v našich končinách dost nadčasovou produkci. Pokud vás zaujal, určitě čtěte dál. „Star Barz LP“ se totiž blíží a já vám přináším rozhovor s tímto rapovým „nakopávačem“ .

Zdarec, nedávno jsme si o tobě pár vět napsali. Lidi ale rádi zapomínají, povíš nám teda něco sám? Kdo seš, odkud seš, co děláš, jak to děláš, jak dlouho seš ve hře atd?
Jsem v první řadě idiot z Chodova u Karlových Varů. Několik let honim beatz a rap. Dělám to podle sebe. Snažim se to dělat originálně, Snažim se přinášet svůj specifickej zvuk, svůj vlastní původní zápach...

Venku máš čerstvě druhej single z připravovaného Star Barz LP. Hodně netradiční záležitost, myslím že dost lidí nad tím bude ohrnovat nos. Jaké máš zatím na tvoje minimalistické produkce ohlasy? Myslíš, že jsou tu v tomto směru u nás posluchači pořád trochu pozadu?

Je to sice druhej singl, ale nakonec jsem se rozhodl, že první singl na desku nedám, takže je tohle vlastně první singl. ))))) Hele hipíkům svoje beaty nepouštim, protože s nima nefelim, takže nevim co na to říkaj, ale mojim psům to snad nesmrdí. Někdo řekne že pecka, někdo to jenom odkejve. Je jasný, že to nebude vonět každýmu, ale myslim si, že se najde určitej okruh posluchačů, kterym ten sound bude nějakym způsobem blízkej. Posluchači v Čechách jsou pozadu, protože neví co se děje za hranicí republiky, ale to že ten zvuk neznaj neni můj problém. Ale na LP si najdou cestu i "normálnější" věci, takže by si mohl teoreticky každej aspon jednu, dvě svoje věci najít.

Vím o tobě, že českej rap téměř neposloucháš, dokonce jsi pro určitej okruh domácích skupin a raperů vymyslel zajímavej termín „Nohavica rap“. Jak bys tuhle škatulku charakterizoval?
Rým za rýmem a žádnej obsah. Jenom slovní hříčky, písničkaření, folkovej přístup. Pohodička, brčko, kámíci.

Na kontě už máš spoustu demáčů, EPíček a jeden mixtape pokud se nepletu. Nadcházející CD avizuješ jako oficiální debut. Budeš ho pro sebe a nejvěrnější fans lisovat?
Přemýšlel jsem o tom, ale stojí to hromadu peněz, který nemám. ))) Navíc nemá cenu lisovat něco co nebude mít profi master a ten stojí víc jak samotnej lis, takže jsem se na to vysral a těm osmi fanouškům klidně vypálim Verbatim. )))) Bez labelu je tohle hodně složitá záležitost.

Nezkoušel jsi sám oslovit nějaký label? Rozesíláš demáče nebo na to kašleš a čekáš spíš zda tě nějaká firma neosloví sama?
Hele nemám na to bohužel povahu. Lízání zadků mi bylo vždycky proti srsti a bez toho se moc daleko člověk nedostane.Zároveň nejsem natolik naivní abych si myslel, že mě někdo objeví, z toho už jsem vyrostl. Násilim to nikam netlačim, neni kam spěchat, mám v plánu dejchat ještě pár let. Ne že by mě nesrala ta úroveň, na který to po tolika letech dělám, ale člověk se hold může tlačit přes prdele, nebo být trpělivej a čekat na svou příležitost. Když se mi žádný příležitosti nedostane, tak se sice nepohnu z kraje, ale to mi nebrání v pohybu hudebnim.

Pamatuju si na náš první rozhovor, to už je pár let zpět. Ptal jsem se tě tam na tvůj dosavadní největší úspěch. Rok se s rokem sešel, jak vidíš svůj největší úspěch v muzice dneska? Nemyslím teď to, na jakou úroveň vlastních tracků jsi se dostal.
Hele úspěchem je, že jsem nezávislej na komkoliv. 100% produkční samostatnost. Jinej úspěch mě nenapadá, nic z čeho bych měl extra dobrej pocit. )))

OK, sem rád že sis udělal chvilku, chceš něco vzkázat čtenářům našeho webu?
Dělejte si názory dle svého uvážení a nedržte se stáda. Buďte otevřený novym věcem, buďte opravdoví a nehoňte to. )))) Milujte rap.

přečteno: {hits}1100{/hits} krát
Read 3815 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory