pondělí, 27 únor 2012 12:15

Da Staffers na rozhovoru se singlem "Jací jsme my" Featured

Written by  Febione

Da Staffers tě vítaj singlem "Jací jsme my" a rozhodně to nebude všechno.Mladá a nadějná krev dává úder čti dál....

Čau, jak prožíváte zimní období ? a jak to jde celkově ?
Ahoj, nejradši bych si dal zimní spánek jako zvířectvo, ale to bohužel nejde. Nejsem moc zimní typ tak sem většinou někde schovaný, což má zase přínos pro tvorbu. Takže bych řekl, že jsem v zimně asi nejvíc aktivní co se hudby týče.

Úplně s tebou souhlasím a když už si nakousnul něco o vaší tvorbě řekni nám o tom víc ...co tě motivuje, co štve, co chystáš nového a co všechno už máš za sebou.
Za dobu co se zabývám hudbou už mam za sebou 4 sólo mixtapy, kde převážně spolupracuju z hostama USA a UK scény. Vydal jsem spousty singlů. Jako poslední mixtape mi vyšel poměrně nedávno a to Women's Voice, kde jsem sehnal několik amerických zpěvaček, takže je mixtape pojat v takovém spíš soulovém duchu. Jinak jsme koncem 2011 založily společně s Ougim uskupení DaStaffers, za které jsme už stačily vydat 3 singly a odehrát jeden koncert. Chystáme dokončení mixtapu Child Times a asi se vrhnem na plnohodnotný album.

A je někde zdroj kde se dá všechno co jste vytvořily poslechnout? máte do budoucna v plánu další mejdany ? a jak dopadl vůbec váš první koncert ?
Mojí tvorbu za CehaBeats najdeš na facebooku (facebook.com/cehabeats) nebo na www.cehabeats.com, a za dastaffers taky facebook facebook.com/dastaffers, profily pravidelně aktualizujeme. Jinak na koncert vzhledem k lokalitě nedorazilo moc lidí, ale myslím, že ti co už tam byli se docela bavily. Jinak mejdany by jsme rádi absolvovaly, ale to si nás musí někdo pozvat ale snad by se mělo co nejdřív něco uspořádat.

Takže Ougi se věnuje rapu a ty produkci ale všimnul jsem si že děláš i spousty jiných projektů jako grafiku a i spolupráce s radiem co všechno máš vlastně na triku krom hudby?
Mimo to že docházím do normálního zaměstnání, dělám i grafiku (CehArt) dělám plakáty, loga, promo obrázky, cd covery a prakticky všechno možný. Jinak pomáhám udržovat v chodu jediné underground hiphopové radio u nás (Radio Vrak). Baví mě taková ta producentská práce, kdy najdeš, něco co má potenciál a pozvedáš to trochu výše.

Jak na tebe působí dnešní scéna a jak se to celý vyvíjí v Čr?. Koho si rád poslechneš a koho hned vypínáš?
No z CZ scény mam pocit jakoby se zasekla někdy v roce 2000 a tam zůstala a to nemyslím jen v kategorii hiphopu. A když už se někdo snaží dělat něco nového tak to až na pár lidí neumí, takže s toho vyjde taková ta typicky česká póza. Proto taky hodně málo dělám s lidma s CZ scény. Stačí se kouknout jen na Slovensko, mají tam úplně jiný přístup. Jinak když se budu držet Čech tak si rád poslechnu veškerou tvorbu lidi okolo DJ Wiche, třeba Prago pyčo, Ul Farma, některý věci od TyNikdy a i jiný i třeba víc undergroundoví jména. A vypínám prakticky všechno co se mi proste nelíbí. Nejsem úplně vysazeny že nesnáším toho a toho, každý máme jiný vkus a je celkem k ničemu se navzájem pomlouvat.

A máš nějaký sen nebo cíl s kým by si chtěl udělat spolupráci?
Měl jsem už dlouho políčeno na jedno velké české jméno a to se mi snad během tohoto roku povede, ale prozrazovat nebudu, kdyby to náhodou nevyšlo. Ale už mam doma demo nahrávku tak snad jo!! Jinak ani nevím možná Vinnie Paz, nebo někdo z NewYorských klasik

No cíle jsou vysoký a co ostatní Mcs co nejsou nahoře a chtěli by od tebe nějaký podmaz jsi i pro ně k mání nebo si hodně vybíráš co komu a jak?
Jo tak rozhodně nejdu po nějakým Famu, ale po kvalitě těch lidi, když mi napíše Franta z horní dolní a bude dobrej tak nejsem proti. Ale momentálně všechno věnuju DaStaffers a jsem tak zvláštně naladěn, že mě zaujme v našich vodách opravdu málo kdo.

Myslíš že v roce 2012 bude nějaký převrat něco se stane a nebo jsi v klidu?
Myslím že se určitě něco stane, ale myslím že něco ve stavu společnosti, než nějaká přírodní katastrofa. Když se podíváme kolem sebe tak se něco musí stát, protože takhle se lidstvo žene do záhuby.

Jak se těšíš na léto pojedeš někam do zahraničí?
Jo na léto se těším hodně, protože zimu fakt nesnáším a zahraničí úplně neplánuju, ale každý rok jezdím s rodinou na Slovensko, tak to jediný mě čeká. Jinak dobrou dovolenou si umím užít i u nás, nejsem totiž moc válecí a opalovací typ.

Tak jo rozhovor je u konce je něco co bys chtěl všem vzkázat?
Chtěl bych vzkázat: Dělejte věci po svém, nenechte se ovlivňovat kritikou. Přeju hodně úspěchu v roce 2012. Mějte se co možná nejlíp, i když to dneska moc nejde.

přečteno: {hits}1332{/hits} krát

Read 3621 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory